Wie zijn wij?

Eigenaar van Faith Company is Drs.  Katelijne. C.M.P. Ferenschild (bouwjaar 1970).

Faith staat voor de oeroude betekenis; Luister!

‘Het oplossen van een vraag begint met heel goed luisteren en vervolgens ook kunnen aansluiten met je begeleiding/uitleg zodat mensen jou en zichzelf begrijpen’

 

Faith Company ontstond uit het luisteren naar allerlei disciplines en mensen. Het groeiend besef van over-diagnostiek (opeens veel ADHD opeens allemaal autisme) en de oorzaak daarvan alsmede het gebrek aan begrip bij mensen met klachten of vragen over de gegeven informatie en de betekenis daarvan in het dagelijks leven,  en het toch te vaak niet aansluiten van begeleidingen/behandelingen bij individuen. Binnen het scala aan therapeutische stromingen kiest Faith Company voor de bakermat van eigenlijk alle stromingen (uitgezonderd de puur psychoanalytische) te weten de Cognitieve Gedragstherapie.
Kort samengevat: de mens bestaat uit bouwstenen die door context (ervaring/omgeving) beïnvloed word. Je kunt werken aan de de bouwstenen, de (mate) van externe invloed op die bouwstenen en de contexten bekijken en al dan niet wijzigen.
Oplossingsgericht en praktisch.

Faith Company is te zien als een grote stevige boom met stevige takken die elkaar van informatie en backup voorzien.  Het netwerk aan psychologen, begeleiders/hulpverleners, verpleegkundigen, thuiszorgwerk, maatschappelijkwerk, financiële experts, en eigenlijk een heel scala aan disciplines bestaande uit vakmensen.  Regulier, complementair, ervaringsdeskundig.
Allemaal mensen die gewend zijn te handelen en mensen die verder kijken dan doorsnee.
In geval van meer dan 1 hulpvraag kunnen die zich gezamenlijk inspannen om de boel weer vlot te trekken

Katelijne – psycholoog- van Faith Company-  Is afgestudeerd klinisch psychologe  accent neuropsychologie voor kinderen EN volwassenen.  Zij heeft na haar studies ervaring opgedaan binnen de wetenschap, onderwijs, universiteit, detentie, de zorg en de medische wereld. Zij heeft zich verder gespecialiseerd in communicatie en observatie, practioner en master NLP gedaan en van daaruit ZNP© 2009, ontwikkelt  (Zintuigelijk Neuro Programmeren).
Zij is geregistreerd NIP psycholoog ( Nederlands Instituut voor Psychologen).
Sinds 1 januari 2011 is zij gelicencieerd Psychosociaal Werker van de LVPW.  In juli 2014 heeft zij haar licentie ontvangen tot Cognitief Gedragstherapeute io. Na- en bijscholing zijn onderdeel van haar ‘dieet’.  Naast haar praktijkwerkzaamheden  werkt zij met ouderen en hun families binnen de geriatrie (verpleeghuiszorg).

Maar wie is zij verder nog meer?
‘Ik ben moeder van twee kinderen, in de basisschoolleeftijd.  Mijn grote interesse bevindt zich op het gebied van het brein en gedrag.  Uiteraard met name vanuit de neuro- psychologie bekeken. Maaarrrr de wereld zit  vol met gedrag. Kunst en geschiedenis, de archeologie, onze huidige maatschappij;  eigenlijk overal vind je uitingen van gedrag. Sociaal-maatschappelijke uitingen van gedrag ze zijn de oorzaak en het gevolg van gedrag en kunnen mij naast mijn werk aanzetten tot scheppen in beeld of woord.
Creatief bezig zijn is voor mij een must omdat mijn werk  hoewel ook intuïtief en voelend wel een sterk denkend- mentaal analytisch- beroep is.
Mensen denken soms dat begeleiding maar een beetje praten is. Als het goed is lijkt dat zo, maar de begeleider heeft tal van informatielijnen openstaan waarmee hard gewerkt word. Gewerkt richting een doel.

Ik ben van de directheid en openheid in mijn werk.

Er is mij weinig meer vreemd door allerlei ervaringen en dat maakt, naast kennis,  dat ik vaak snel in de gaten heb wat er nodig is.
Het HART van mijn zaak? Humor, Aandacht,  Respect en Toewijding.
En als ik er niet uitkom dan zoek ik de plek waar je wel wezen moet.

Naast mijn werk ben ik bezig met mijn kids en vrienden. Lekker buiten zijn. Muziek luisteren, elkaar verhalen vertellen. Tekenen en schilderen zoals het Open je hart project voor GVMedia – Grenzeloze vrouwen – en de illustraties voor een bordspel voor NLP coaching.

Maar ik ben ook dol op  lekker eten en lekkere koffie!. Ik lees wat ik lezen kan en schrijf onder andere kinder- en coachverhalen. En ik geloof in sprookjes! Bijzonder stabiele onderzoeksliteratuur over wel duizenden jaren heen.  Met een knipoog naar de psychoanalyse noem ik mezelf neuro-analytica’.

VARIETUR  ‘Aliquando praeterea, rideo, jocor, ludo, homo sum’ (Soms lach ik bovendien, maak ik gekheid; speel ik, ben ik mens).

 

wat zeggen anderen over haar?

lees meer