Basis Psychologen Nederland

Op linkedin is een groep aangemaakt die basis psychologen wil verenigen.
Sluit je aan en ontdekt waar we staan en hoe we verder kunnen komen.

de creatieve kant van de psycholoog

Naast mijn werk als psycholoog ben ik creatief bezig. Dat is soms in opdracht en anders zomaar omdat het meditatief is.
Nieuwgierig? neem gerust een kijkje op Magicflute Design

De kinderpsychologen van SKIP

NU ook bij De Werkplaats Duinoord SKIP. Spaarnestad Kinderpsychologie (SKiP) is een psychologische praktijk waar u terecht kunt met vragen en zorgen over de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Op individueel niveau bieden we behandeling op kindniveau. Ook bieden we groepstrainingen aan voor kinderen en voeren we, indien gewenst, onderzoeken uit.
Daarnaast hebben wij een breed aanbod voor scholen. SKiP is gespecialiseerd op het gebied van ontwikkelingsproblemen en onderwijsleerproblemen. We hebben een aanbod op zowel individueel leerlingniveau als op teamniveau. www.praktijkskip.blogspot.nl

De werkplaats; verhuur van praktijk/werkruimte/ the right space to work

In De Werkplaats, Heussensstraat 2A Haarlem, is ruimte te huur.
Voor starters en doorstarters, moeders die binnen bepaalde tijdblokken toch hun vak weer willen oppakken.
Ook geschikt voor vergadering of flexplek.
De Werkplaats Duinoord heeft ook een concept. Het Duinoord Concept. Wellicht dat jou expertise daarbinnen ook een plek verdiend? Lees meer!

Ben je op zoek naar praktijk of werkruimte, per uur/dagdeel of meer en wil je meer lezen over en zien van de locatie? klik door naar Haarlem heeft de ruimte

Follow Faithcomp on Twitter

Lees ook de Faith Company informatie over: Ouderen Kinderen Vrouwen Mannen Studenten Hulpverleners

Specialistische Begeleiding: psychopathie, stalking, geweldsrelaties

Vanuit een forensische achtergrond (specialisatie psychopathie en daderprofilering) werk ik samen met een forensisch psycholoog. www.adfor.info Wij richten ons op de begeleiding van met name vrouwen die zich in een complexe relatie bevinden. Daarnaast zijn er ook vrouwen die actief een dergelijke relatie verlaten hebben en nu met de rest gevolgen te maken hebben. Daarnaast begeleiden we ook vrouwen die last hebben van stalking. Via verschillende protocollen die effectief op basis van veelvuldige wetenschappelijke toetsingen het meest effectief gebleken zijn.

Bij twijfel over al dan niet aanwezig psychisch geweld in een relatie, want soms is dat lastig te overzien en is er alleen een steeds terugkerend angstig gevoel of het je steeds slechter gaan voelen is het handig daarover eens te spreken met iemand die daar helderheid over kan scheppen.

belangrijke indicatoren zijn er wel te noemen: Is er bijvoorbeeld  sprake van gevoelde ongelijkheid in termen van macht en overmacht. Het ervaren van machteloosheid en steeds opnieuw het idee er niet bovenuit te komen.

De door u ingeslagen wegen worden gesaboteerd, u krijgt geen ruimte, er is geen positieve manier van bejegenen daar waar het uw persoonlijke interessen, ontwikkeling of vriendenkring betreft. U raakt steeds mee vrienden/ vriendinnen kwijt. En dan op het niveau dat u steeds verder geïsoleerd dreigt te raken. Neem voor meer informatie contact op.

Lees ook de Faith Company informatie over: Ouderen Kinderen Vrouwen Mannen Studenten Hulpverleners
of specifiek een artikel over geweld in relaties.

ZZP-ers bij De Werkplaats-Duinoord

De Werkplaats Duinoord werkt met ZZP-ers die zich gezamenlijk inspannen allerlei levensgebieden ten positieve te beïnvloeden. Lijf en geest en omstandigheden van de mens in het algemeen. Dat kan via werken in de Werkplaats Duinoord zelf of door je aan te sluiten bij de verschillende werkcirkels,

Vrouwen Kinderen Mannen op de gebieden van Werken Leven Spelen

Mocht je je als professional op een van deze gebieden bij ons willen aansluiten neem dan contact op met Katelijne Ferenschild  023-5763781
of via de mail info@faithcompany.nl

We zien je graag in de Werkplaats Duinoord tot bloei komen!

De werkplaats praktijk/werkruimtes te huur

Lees ook de Faith Company informatie over: Ouderen Kinderen Vrouwen Mannen Studenten Hulpverleners

Werkgroepen

Faith Company heeft een aantal inspirerende werkgroepen ontwikkeld die in het najaar van 2011 van start gaan.  Deze wergroepen bevatten overdracht van kennis, insprirende mini lezinkjes gevolgd door lekker creatief aan de slag gaan met een onderwerp.  The Sheepskin; een magische reis langs de geheime huid van de vrouw en Emotive een werkgroep over het beter leren kennen van de 7 basis emoties. Meer over deze werkgroepen en anderen is te vinden op www.werkgroepenferenschild.webklik.nl

Lees ook de Faith Company informatie over: Ouderen Kinderen Vrouwen Mannen Studenten Hulpverleners

Vrouw: depressieve klachten te lijf

Depressieve klachten hebben een duidelijke link met biologische / neurologische structuren en ritmes bij de vrouw. Faith Company verdiepte zich in deze verbindingen en zag dat er mogelijkheden zijn om depressieve klachten langs een andere weg dan medicatie alleen aan te pakken. ‘Anti-depressiva dekken een hoop toe en blijken na verloop van tijd geen effect meer te sorteren. Dat komt doordat er symptoombestrijding wordt toegepast en er te weinig aan de oorzaken gedaan wordt op het moment dat de depressie start.
Het is kennelijk gewoon geworden dit soort klachten toe te dekken terwijl er vaak ook een functie aan ten grondslag ligt. Daar zou wetenschappelijk meer aandacht voor moeten komen. Het is namelijk al lang en breed bekend dat medicatie, met name bij vrouwen, slechte resultaten heeft. De terugval is rekbaar tot 2 jaar en de bestaande  therapeutische wegen slaan ook matig aan bij vrouwen.  Dat heeft een reden!
Depressie en stemmingsstoornissen, sterke fluctuaties, die het dagelijks bestaan beïnvloeden zijn er echter niet voor niets. Dat verdient aandacht en een betere manier van onderzoeken.  Graag kijk ik met vrouwen naar andere manieren van aanpakken.  Door een persoonsspecifieke gereedschapskist samen te stellen. Want pillen lossen het probleem zelden op  ‘.

Het Duinoord Concept

Het Duinoord Concept is geboren uit de doelstellingen van The Orchard Foundation, marktwerking en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het Netwerk van FaithCompany is in de afgelopen jaren zo gegroeid dat het mogelijk is geworden op tal van werkvelden gezamenlijk de schouders te zetten onder projecten en hulpvragen.Het is mogelijk letterlijk in De Werkplaats Duinoord te werken, er worden praktijkruimtes verhuurd, en het is mogelijk je aan te sluiten bij een van de  drie werkcirkels:- Kinderen – Vrouwen – Mannen. Met  daaraan vast trainingen en cursussen en workshops.
Mocht je in de tweedelijn verbonden willen zijn als doorverwijs mogelijkheid dan kan dat ook.
Je moet dan  met je werk wel passen  binnen de cirkel.
Binnen het Duinoord Concept kennen de hulpverleners en verschillende disciplines die samenwerken elkaar goed.
Zij hebben binnen hun eigen werkcirkels op regelmatige basis contact om de werkcirkel verder te ontwikkelen.

Dat moet je dus liggen.Als je je aanmeldt dan volgt eerst een gesprek. Inhoudelijk over jou als persoon en je werk.
Het streven is naar sterke teams, waarbij de onafhankelijkheid van elke ZZP-er gewaarborgd blijft.