REbT

REBT. Rationeel Emotieve Behaviour Therapie

 Daarbij beschouwen we alle denkinhouden die ons dichter bij de doelen brengen die we nastreven of dichter bij voldoening of bevrediging rationeel.
Gedachten die ons van ons doel of strevingen afhouden definiëren we als irrationeel. Redeneren. Het Engelse woord hiervoor is Reason. Met reden een richting uitgaan, is beter dan niet weten welke kant je nou uit moet.
Rationele denkinhouden zijn gerelateerd aan rationele emoties (bv gewone angst) en irrationele denkinhouden aan irrationele emoties (fobieën of buitensporig levensbeperkende reacties).
Tijdens de sessies wordt dieper ingegaan op deze samenhangen. RET zit als mogelijk element in de gesprekken verwerkt. Omdat het veel overeenkomsten vertoond met zowel de modellen van werken met EMDR als NLP kan het ook in een mengvorm aanbod komen.

Bij kinderen is REBT ook mogelijk, zij het in een aangepaste versie. Logica is namelijk een insteek die vanaf een jaar of 6/7 prima toe te passen is. Waarom?  – daarom! Het  klinkt zo logisch.. en is het niet kinderen hebben meer nodig dan dat en Faith Company kan het ze geven.